Kokoomuslaiset lounaalla

10 kokoomuslaista meni lounaalle, he söivät ja joivat hyvin, pompottivat tarjoilijoita ja isäntää ja vaativat koko ajan lisää perusteettomia etuoikeuksia hokien “ettekö te tiedä kuka minä olen?”. Kun tuli laskun maksamisen aika, kaikki kokoomuslaiset olivat niin kateellisia toisten tuloista ja ahneita omistaan, että ei millään päästy sopuun siitä miten lasku olisi jaettu.

Ainoa mistä kokoomuslaiset pääsivät yhteisymmärrykseen oli, että yritettäisiin saada rahat laskuun köyhemmiltä, jotka eivät siis edes olleet olleet pitopöydässä ahmimassa ruokaa.
Niinpä kokoomuslaiset vaativat ravintoloitsijaa paikalle ylimielisillä sormien naksautuksilla ja huutelulla ja sanoivat, etteivät maksa, vaan jättävät velkaa kunnes saavat kerättyä rahat köyhiltä.

Kokoomuslaiset lähtivät iloisina keräämään rahaa. Opiskelijoilta vietiin viimeiset nuudelirahat ja uhattiin vielä lähtiessä lukukausimaksuilla. Leipäjonossa käytiin kaivamassa jonottajilta viimeiset kolikot taskuista. Köyhiltä eläkeläisiltä vietiin ainoat vuokrarahat. Jopa pikkulasten säästöpossut rikottiin ja kolikot vietiin.

Seuraavalla kerralla kokoomuslaiset öykkäröivät taas samaan malliin mutta kun tuli laskun maksamisen aika, ilmeni, etteivät köyhien rahat vieläkään riittäneet laskun maksamiseen. Kukaan kokoomuslaisista ei olisi halunnut maksaa mitään, joten taas nousi kauhea älämölö siitä miten köyhät eivät ole osallistuneet tarpeeksi. Tässä vaiheessa porukka sai viimein tarpeekseen ja ryntäsi pitopaikalle ja hakkasi kokoomuslaiset pahan kerran. Kaikki joita kokoomusöykkärit olivat pompottaneet osallistuivat pieksäjäisiin.

Jopa ylisuurissa päiväkotiryhmissä hermoheikoiksi kasvaneet pikkulapset mätkivät kokoomuslaisia palikoiden hakkaamiseen tarkoitetuilla puuvasaroilla.
Kokoomuslaiset laitettiin maksamaan kunkin ahnehtiman osuuden mukaisesti korotettuna reilulla tipillä tarjoilijoille ja ravintoloitsijalle. Nämä huusivat iloissaan “Hurraa, viimeinkin nuo itsekkäät öykkärit laitettiin kuriin!”

Seuraavalla kerralla kokoomuslaiset haalivat vähäisempää määrää pitopöydässä, kun tiesivät joutuvansa maksamaan ahnehtimansa osuuden mukaisesti. Kokoomuslaiset söivät hiljaisuuden vallitessa, maksoivat kukin osuutensa mukaisesti ilman ainaista kitinää ja luikkivat edes vähän vähemmän ylimielisinä kotiinsa.